Υλικά

  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι
  • 2 κουτιά ντοματάκια
  • λίγο κρεμμύδι
  • 200 γραμμάρια πανσέτα φρέσκια
  • 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο
  • 100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και την πανσέτα ψιλοκομμένη και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο και το σέλινο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, στοχεύοντας σε μια σάλτσα όχι αρκετά πηχτή. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 12 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα χωρίς το κρέας και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τον αρακά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη, περιχύνουμε με τα αυγά. Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά τουλάχιστον.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr