Υλικά

Εκτέλεση Πρώτα φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το κάρδαμο, το γκαράμ μασαλά, το χυμό λεμόνι, πάπρικα, πάστα τομάτας και σκόρδου και τζίντζερ. Έπειτα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί τα υλικά μας. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) σε δοχείο με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί όλο από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ώστε να μην καεί το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μη βράσει γιατί θα χάσουν την έντασή τους τα αρώματα της. Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψωμάκια.   Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr