Υλικά
- 1/2 πακέτο ρεβίθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι κόλιαντρο σκόνη
- 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια ωμά. Προσθέτουμε λίγο ψωμί μουσκεμένο και πολύ καλά στυμμένο και λίγη φρυγανιά κοπανισμένη, για να δέσει το μείγμα, μέχρι να μπορεί να πλάθεται εύκολα. Αν θέλετε προσθέστε ένα αυγό. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά του κεφτέ και στραγγίζουμε σε χαρτί.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr