Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι για γεύση
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 αβγά
  • Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.
  3. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
  4. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.
  6. Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
  8. Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.