Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- Αλάτι για γεύση
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 αβγά
- Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
- Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.
- Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.
- Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
- Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.