Λίγες θερμίδες, πολλές βιταμίνες και υπέροχη γεύση! Ο λόγος για το ροδάκινο το αγαπημένο φρούτων του καλοκαιριού που δεν αποκαλείται άδικα ο «βασιλιάς των φρούτων».

Τα οφέλη του ροδάκινου για την υγεία μας είναι πολλά καθώς ενυδατώνει τον οργανισμό μας, είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες και συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης χάρη στην περιεκτικότητα του σε κάλιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μερικές απολαυστικές συνταγές με ροδάκινα Velvita για να προσθέσετε τη νοστιμιά και τα οφέλη τους στο τραπέζι σας και την οικογένεια σας.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ από το 1917 προσφέρει σε όλους εμάς τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, μεγαλωμένα με αγάπη και μεράκι.

Παραδοσιακή πίτα ροδάκινο

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Μία απλή συνταγή για μία υπέροχα ψημένη πίτα με ροδάκινα Velvita, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 γραμμ. ζύμης
  • 500 γρ. ροδάκινα Velvita κομμένα σε φέτες
  • 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  2. Τοποθετείστε μια στρώση του μείγματος στο κάτω μέρος του ταψιού. Τοποθετείστε από πάνω μερικά κομμένα ροδάκινα. Πασπαλίστε λίγο από το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα και μετά βάλτε περισσότερα ροδάκινα πάνω από το μείγμα.
  3. Επικαλύψτε με λωρίδες μείγματος.
  4. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στους 175 °C για περίπου 45 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε και απολαύστε την όσο είναι φρέσκια!

Δροσερή σαλάτα ροδάκινο

Θρεπτική, δροσερή και χορταστική! Λαχταριστή σαλάτα με ροδάκινα velvita.

Υλικά για 5 άτομα

  • 5 φλ. baby ρόκα
  • 4 ροδάκινα Velvita κομμένα σε φέτες
  • 3. κ.σ αμύγδαλο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/2κ.τ.γ χυμό λεμονιού
  • 1/2κ.τ.γ αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ, τα ροδάκινα, το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ρίξε το μείγμα στη σαλάτα, ανακάτεψε και σερβίρετε.

Ψητά Ροδάκινα με παγωτό

Το απόλυτο επιδόρπιο για το καλοκαίρι. Ετοιμάστε ψητά ροδάκινα velvita στο φούρνο με παγωτό της επιλογής σας.

Υλικά

  • 2 ροδάκινα Velvita
  • 3 κυβάκια βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 4 μπάλες παγωτό της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση και τοποθετήστε τα στο φούρνο με το εσωτερικό προς τα πάνω.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την ζάχαρη με την κανέλα και ρίξτε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα.
  3. Σε κάθε ροδάκινο, στο βαθούλωμα από το κουκούτσι, προσθέστε 1 μικρό κυβάκι βούτυρο.
  4. Ψήστε τα ροδάκινα στο φούρνο στους 190 °C για περίπου 10 λεπτά.
  5. Βγάλτε τα ροδάκινα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο. Έπειτα σερβίρετε με παγωτό της επιλογής σας.