Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 75 γρ. φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- Αλάτι, για γεύση
- 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι πιέστε μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσετε ένα είδος πουρέ.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
- Γαρνίρετε με επιπλέον δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50- 60 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.