Υλικά
- 600 γρ. ριγκατόνι
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 600 ml γάλα
- 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
- 330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.
- Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
- Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.