Υλικά

  • 500 γρ. πέστροφα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. κάπαρη
  • Λίγη πάπρικα για τη γεύση
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  2. Τοποθετήστε την πέστροφα στη μέση του αλουμινόχαρτου και καλύψτε με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και την πάπρικα.
  3. Ρίξτε το κρασί πάνω από την πέστροφα και κλείστε το αλουμινόχαρτο σε πουγκί.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και απολαύστε.