Υλικά
- 500 γρ. πέστροφα
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. κάπαρη
- Λίγη πάπρικα για τη γεύση
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετήστε την πέστροφα στη μέση του αλουμινόχαρτου και καλύψτε με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και την πάπρικα.
- Ρίξτε το κρασί πάνω από την πέστροφα και κλείστε το αλουμινόχαρτο σε πουγκί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
- Γαρνίρετε με το μαϊντανό και απολαύστε.