Υλικά
- 2 κιλά πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό λευκό κρασί
- 2 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο θρυμματισμένο
- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- Ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 λεπτά.
- Σουρώστε και αφήστε για λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τη μαγιονέζα, το κρασί, το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
- Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμάνετε μια σχάρα και λαδώστε ελαφρώς.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στα ξύλινα καλαμάκια και ψήστε στη σχάρα για 6- 8 λεπτά αλείφοντας περιστασιακά με τη μαρινάδα της μαγιονέζας.