Υλικά
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 φύλλα φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/4 φλ. τσαγιού ξερό Σέρι
- 1 κ. γλ. ξίδι από Σέρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 6 φέτες ψωμιού μπαγκέτας φρυγανισμένες
- 450 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαραθούν, για περίπου 40- 45 λεπτά.
- Ανακατέψτε το φύλλο δάφνης με το θυμάρι και ρίξτε το κρασί και το ξίδι από Σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
- Ρίξτε το ζωμό βοδινού, κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά πήλινα βαθιά μπολ, τοποθετήστε μια φέτα από τη φρυγανισμένη μπαγκέτα πάνω σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το τυρί.
- Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε αυτόν τα πήλινα σκεύη σας.
- Ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για περίπου 1 λεπτό.