Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 κουβερτούρα ή 250 γρ. νουτέλα
  • Ζάχαρη άχνη, παγωτό ή φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ετοιμάστε μία φόρμα για κέικ βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς την.
  2. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει.
  3. Ξεχωρίστε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε τους κρόκους, έναν έναν τη φορά, στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Με μία σπάτουλα προσθέστε τα ασπράδια σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.
  6. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 30 λεπτά.
  7. Σερβίρετε γαρνίροντας με ζάχαρη άχνη, παγωτό ή φρούτα εποχής, προαιρετικά.