Υλικά
- 4 αβγά
- 1 κουβερτούρα ή 250 γρ. νουτέλα
- Ζάχαρη άχνη, παγωτό ή φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ετοιμάστε μία φόρμα για κέικ βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς την.
- Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει.
- Ξεχωρίστε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τους κρόκους, έναν έναν τη φορά, στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Με μία σπάτουλα προσθέστε τα ασπράδια σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 30 λεπτά.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με ζάχαρη άχνη, παγωτό ή φρούτα εποχής, προαιρετικά.