Υλικά

  • 145 γραμμάρια βούτυρο
  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • μία πρέζα αλάτι
  • δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα και ανοίγετε σε στρογγυλά φύλλα.
  2. Παίρνετε μια φόρμα για τάρτα, την βουτυρώνετε και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
  3. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να σκληρύνει.
  4. Αφού περάσει το μισάωρο, βγάζετε από το ψυγείο, σκεπάζετε τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνετε γαι 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Βγάζετε από τον φούρνο την κις και αφήνετε να κρυώσει.