Υλικά
Τα βραστά αυγά τα αγαπάμε και τα τιμούμε, μόνο και μόνο όμως γιατί δεν έχουμε δοκιμάσει τη γεμιστή εκδοχή τους! Είναι πεντανόστιμα και εύκολα στην παρασκευή, ενώ κανόνες και όρια δεν υπάρχουν εδώ. Παρά μόνο φαντασία και πειραματισμός. Υπάρχει ωστόσο η κλασική συνταγή για να ξεκινήσεις τις δημιουργίες. Τι θα χρειαστείς; Δώδεκα σφιχτοβρασμένα αυγά, μισή κούπα μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν, μισό κουταλάκι του γλυκού καυτερή σος, καπνιστή πάπρικα και τηγανητό μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια. Όταν κρυώσουν τα βραστά αυγά, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Τους οποίους αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τη μαγιονέζα, τη ντιζόν και την καυτερή σάλτσα, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες και ομογενοποιημένο μείγμα. Γεμίζουμε τις κοιλότητες στα ασπράδια με το μείγμα και τα καρυκεύουμε με ό,τι θέλουμε. Στην κλασικότερη συνταγή, με πάπρικα και τραγανά κομματάκια μπέικον. Και κάτι πράσινο συνήθως, φρέσκο κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο, κόλιανδρο κ.λπ.