Υλικά

Όλοι αγαπούν τον πραγματικό πουρέ, αυτή τη χειροποίητη λιχουδιά που φτιάχνεται από ανθρώπους με μεράκι για τη μαγειρική. Μόνο που η αγάπη δεν δικαιώνει πάντα το αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά και αρκετά λάθη να γίνουν στην πορεία. Ένα τέτοιο λάθος είναι το μη αλάτισμα του νερού στο οποίο βράζουμε τις πατάτες. Οι πατάτες απορροφούν νερό και αλάτι όταν βράζουν, φτάνει να το προσθέσεις. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινάμε με κρύο νερό. Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τις βράζουμε. Αν ξεκινήσουμε με ήδη ζεστό νερό, τότε δεν θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Πριν την πολτοποίησή τους, οι πατάτες πρέπει να είναι στεγνές. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να τις ξαναζεστάνουμε στο μάτι, ώστε να στεγνώσουν ακόμα περισσότερο. Όσο για το βούτυρο, πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το λιώσουμε στις ζεστές πατάτες. Αλλά και το ίδιο το λιώσιμο θέλει την υπομονή του. Δεν τις πολτοποιούμε ούτε πολύ δυνατά ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα βγάλουν πολύ άμυλο και το μείγμα θα γίνει κολλώδες. Χάρη και απαλότητα χρειάζεται, ώστε να επιβραβευτούμε με έναν ελαφρύ και αφράτο πουρέ…