Υλικά
- 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
- 1 1/2-2 κιλά πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
- 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Τα ανακατεύετε καλά και κόβετε τα σκόρδα στα δύο.
- Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγετε τρύπες στο αρνάκι και με το δάκτυλο βάζετε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
- Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με τις πιπεριές στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί.
- Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
- Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.
- Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για ακόμη 30 λεπτά στον αέρα περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.