Υλικά
Την ώρα που το κόκκινο κρέας έχει την τιμητική του όταν μιλάμε για μπάρμπεκιου, και τα παραγνωρισμένα πουλερικά δεν πάνε ωστόσο καθόλου πίσω σε όρους γεύσης.
Κι εδώ όμως ο σωστός χειρισμός του κρέατος είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα.
Οδηγός μας στα μυστικά του ψητού κοτόπουλου θα είναι οι John Shelton Reed και Dale Volberg Reed, συγγραφείς του μπεστ σέλερ «Holy Smoke: The Big Book of North Carolina Barbecue».
Αν σκοπεύουμε να το ψήσουμε με την πέτσα λοιπόν, μας συμβουλεύουν να αλείψουμε το εξωτερικό με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και να το καρυκεύσουμε ελαφρώς. Αυτό θα δώσει στο κοτόπουλο μια τραγανή και νόστιμη πέτσα.