Υλικά

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κ γλ αλάτι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 3 κ. σ. κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους. Την τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την σκεπάζει σχεδόν μέχρι τη μέση και την βράζετε για 5 λεπτά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλα.
  2. Στη συνέχεια την βγάζετε από την κατσαρόλα και την πολτοποιείτε. Την κρατάτε στην άκρη.
  3. Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας, προσθέτοντας όλα τα υλικά για τη βάση, στον κάδο της κουζινομηχανής και με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύετε τη ζύμη.
  4. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά εύκολα από τα πλαϊνά του κάδου.
  5. Απλώνετε τη βάση στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε και την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας κι όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύετε καλά.
  7. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στην βάση της τάρτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου.
  8. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.