Υλικά
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- ½ κ γλ αλάτι
- 2 κρόκους αβγών
- 3 κ. σ. κρύο νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους. Την τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την σκεπάζει σχεδόν μέχρι τη μέση και την βράζετε για 5 λεπτά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλα.
- Στη συνέχεια την βγάζετε από την κατσαρόλα και την πολτοποιείτε. Την κρατάτε στην άκρη.
- Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας, προσθέτοντας όλα τα υλικά για τη βάση, στον κάδο της κουζινομηχανής και με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύετε τη ζύμη.
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά εύκολα από τα πλαϊνά του κάδου.
- Απλώνετε τη βάση στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε και την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
- Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας κι όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε αυτό το μείγμα στην βάση της τάρτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.