Υλικά

  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 κρεμμύδια εσαλότ
  • 3 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τυλίξτε μία μία τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε τες πάνω σε μία λαδόκολλα. Τρυπήστε τις πατάτες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.
  4. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ξετυλίξτε, καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα πυρέξ.
  6. Τρίψτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με την βοήθεια ενός τρίφτη και ψιλοκόψτε τα εσαλότ.
  7. Προσθέστε στις πατάτες τα εσαλότ, το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε καλά.
  8. Στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ το τυρί τσένταρ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά.