Υλικά

  • 300 γρ. ρόκα
  • 200 γρ. στήθος από κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 3 ροδέλες ανανά καλά στραγγισμένες
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμό ανανά
  • 1 τσίλι πιπερίτσα σε ροδέλες, χωρίς τα σποράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σόγια σος

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε αρχικά τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε βάζο κλεισμένο με καπάκι.
  2. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τη μισή βινεγκρέτ με το ψημένο κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε ελαφρά τις φέτες του ανανά. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και αφήνετε να κρυώσει.
  4. Σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε τα φυλλαράκια της ρόκας με το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτετε τα κομμάτια του ανανά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.