Υλικά
- 1 κιλό μπρόκολο
- 4 αυγά
- 400 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Διαχωρίζετε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και πλύνετέ τες πολύ καλά.
- Ρίχνετε λίγο νερό σε μία κατσαρόλα, τοποθετείτε το μπρόκολο και αφήνετε να βράσει για λίγη ώρα. Λίγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά προσθέστε το αλάτι.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και σουρώνετε καλά όσο είναι ακόμη ζεστό.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνετε τις φουντίτσες από το μπρόκολο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα της κουζίνας, προσθέτετε την χοντροτιμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Περιχύνετε το μείγμα στο μπρόκολο και ψήνετε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.