Υλικά
- 4 μεγάλες λιβανέζικες πίτες
- 4 κονσέρβες τόνο σε νερό στραγγισμένες
- 1½ φλ. μαγιονέζα
- 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
- ½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον τόνο σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ακολούθως, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λεμόνι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετείτε μια λιβανέζικη πίτα στον πάγκο εργασίας σας και απλώνετε στην άκρη (από τη μια πλευρά στην άλλη) 4-5 κουταλιές από το μίγμα.
- Στη συνέχεια, τυλίγετε την πίτα σε ρολό και την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.
- Τις βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο αν έχετε χρόνο. Λίγο πριν σερβίρετε, τις βγάζετε από το ψυγείο και τις κόβετε σε ροδέλες περίπου 4εκ.
- Τις βάζετε σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρετε.
- Αν θα φτιάξετε τις πίτες για το γεύμα ή δείπνο της οικογένειάς σας και όχι σε κάποιο γιορτινό τραπέζι, μπορείτε απλά να τις κόψετε στη μέση και όχι σε ροδέλες. Αν ανοίγουν οι άκριες τις στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.