Υλικά

  • 4 μεγάλες λιβανέζικες πίτες
  • 4 κονσέρβες τόνο σε νερό στραγγισμένες
  • 1½ φλ. μαγιονέζα
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
  • ½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον τόνο σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ακολούθως, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λεμόνι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  2. Τοποθετείτε μια λιβανέζικη πίτα στον πάγκο εργασίας σας και απλώνετε στην άκρη (από τη μια πλευρά στην άλλη) 4-5 κουταλιές από το μίγμα.
  3. Στη συνέχεια, τυλίγετε την πίτα σε ρολό και την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.
  4. Τις βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο αν έχετε χρόνο. Λίγο πριν σερβίρετε, τις βγάζετε από το ψυγείο και τις κόβετε σε ροδέλες περίπου 4εκ.
  5. Τις βάζετε σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρετε.
  6. Αν θα φτιάξετε τις πίτες για το γεύμα ή δείπνο της οικογένειάς σας και όχι σε κάποιο γιορτινό τραπέζι, μπορείτε απλά να τις κόψετε στη μέση και όχι σε ροδέλες. Αν ανοίγουν οι άκριες τις στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.