Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 400 γραμμάρια spread τυριού
- 2 αβγά
- 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας, να ξεπαγώσει.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει διαστάσεις 15×25 εκατοστά.
- Τοποθετούμε το φύλλο μέσα στη φόρμα και το στρώνουμε. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου σε κάποια σημεία για να ψηθεί καλύτερα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Βάζουμε το φύλλο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 400 γραμμάρια spread τυριού, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 αυγά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Προσθέτουμε στα υλικά του μπολ το σολομό και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας που έχει ψηθεί ελαφρά. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω, δηλαδή πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, θα την αφήσουμε λίγο να κρυώσει και μετά θα μπορούμε να την κόψουμε και να τη σερβίρουμε.