Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γραμμάρια spread τυριού
  • 2 αβγά
  • 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας, να ξεπαγώσει.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει διαστάσεις 15×25 εκατοστά.
  3. Τοποθετούμε το φύλλο μέσα στη φόρμα και το στρώνουμε. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου σε κάποια σημεία για να ψηθεί καλύτερα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  5. Βάζουμε το φύλλο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 400 γραμμάρια spread τυριού, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 αυγά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  8. Προσθέτουμε στα υλικά του μπολ το σολομό και ανακατεύουμε.
  9. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας που έχει ψηθεί ελαφρά. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω, δηλαδή πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  11. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, θα την αφήσουμε λίγο να κρυώσει και μετά θα μπορούμε να την κόψουμε και να τη σερβίρουμε.