Υλικά
- 1 αβγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
- 2/3 φλιτζανιού μπύρα
- 1 κ. γλ. baking powder
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα
- 24 γαρίδες
- 3 φλιτζανάκια λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμιγνύετε το αβγό, μισή κούπα αλεύρι, μπύρα και baking powder.
- Τοποθετείτε το 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και την τριμμένη καρύδα σε 2 ξεχωριστά βαθιά μπολ.
- Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις ρίχνετε στο σκέτο αλεύρι τινάζοντας το περιττό αλεύρι και στη συνεχεία τη βουτάτε στο μίγμα μπύρας.
- Μετά τη ρολάρετε στην τριμμένη καρύδα και την τοποθετείτε σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι.
- Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες και τις βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι για το τηγάνισμα και αφού περάσει η ώρα ψύξης τους αρχίζετε να τηγανίζετε για 2 με 3 λεπτά γυρνώντας τις ώσπου να χρυσίσουν.
- Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας στο πιάτο που τις σερβίρετε για να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
- Σερβίρετε με τη σως ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας.