Υλικά
- 1 κιλό μπάμιες
- 3-4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- μια πρέζα κανέλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε περιμετρικά τον μίσχο τους με το μαχαίρι.
- Τις απλώνετε σε ένα ταψί και τις περιλούζετε με το ξίδι.
- Παράλληλα χαράζετε ένα σταυρό κάτω από τις ντομάτες και σε νερό που κοχλάζει τα ζεματάτε για 1 λεπτό.
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσίσουν.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Ξεπλένετε τις μπάμιες και τις στραγγίζετε.
- Τις προσθέτετε και αυτές στην κατσαρόλα και την σκεπάζετε.
- Αφήνετε να σιγοβράσουν 30-35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Δεν ανακατεύετε αλλά ανακινείτε την κατσαρόλα μια δυο φορές.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμα να αναδυθούν τα αρώματα.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.