Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 120 ml γάλα φρέσκο
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κλείνετε το μίξερ, προσθέτετε το μισό μείγμα του αλεύρου και χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να το πάρει όλο.
- Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε για 1 λεπτό. Κλείνετε, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Γεμίζετε τις θήκες των cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
- Όσο ψήνονται τα cupcakes, φτιάχνετε το frosting. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάτε καλά για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε τα 400 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάτε. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και την υπόλοιπη.
- Αφήνετε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως, στολίζετε με την επικάλυψη και σερβίρετε.