Υλικά
- ½ φλ. ρύζι γλασέ
- 2 φλ. (½ λίτρο) νερό
- 4 φλ. (1 λίτρο) γάλα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1 ½ κουταλάκι βανίλια
- κανέλα για το σερβίρισµα
Εκτέλεση
- Βάζετε το ρύζι µε το νερό σε µια µικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κοχλάσει.
- Χαµηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε µέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντάς το προς το τέλος για να µην κολλήσει.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει, για 20 περίπου λεπτά.
- Κρατάτε ½ φλ. από το γάλα στην άκρη σε ένα φλιτζάνι και ανακατεύετε µέσα το κορν φλάουερ µέχρι να διαλυθεί.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε µια µέτρια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη και το ρύζι.
- Ανακατεύετε συνεχώς και µόλις το µίγµα αρχίσει να βράζει, χαµηλώνετε εντελώς τη φωτιά (και το ανακατεύετε συνεχώς για 10 λεπτά (αν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρετε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά, την επαναφέρετε και συνεχίζετε το ανακάτεµα).
- Μετά τα 10 λεπτά, ανακατεύετε µέσα τη βανίλια και το γάλα µε το διαλυµένο κορν φλάουερ και συνεχίζετε το ανακάτεµα, µέχρι να δέσει το µίγµα σε κρέµα, για 1-2 λεπτά.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά και το µοιράζετε σε έξι µπολάκια.
- Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες. Το σερβίρετε πασπαλισµένο µε κανέλα.