Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. (1 φλ. περίπου) μικρά μανιτάρια σε φετάκια
- 6 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- 1/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
- 1 ½ φλ. (150 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
- Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια άλλη ρηχή κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Το βγάζετε και στη θέση του σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν κι αυτά.
- Επιστρέφετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το ανακατεύετε να ζεσταθεί και ύστερα, τα περιχύνετε όλα με το κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί όλο.
- Ρίχνετε μέσα την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να κοχλάσει ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Συνεχίζετε να σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
- Προσθέτετε μέσα αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 1-2 λεπτά.
- Αδειάζετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά για να πιάσει παντού.
- Τα σερβίρετε αμέσως με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας.