Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 200 γρ. (1 φλ. περίπου) μικρά μανιτάρια σε φετάκια
  • 6 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
  • 1 ½ φλ. (150 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
  2. Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια άλλη ρηχή κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Το βγάζετε και στη θέση του σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν κι αυτά.
  4. Επιστρέφετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το ανακατεύετε να ζεσταθεί και ύστερα, τα περιχύνετε όλα με το κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί όλο.
  5. Ρίχνετε μέσα την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να κοχλάσει ανακατεύοντας πότε-πότε.
  6. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  7. Προσθέτετε μέσα αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 1-2 λεπτά.
  8. Αδειάζετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά για να πιάσει παντού.
  9. Τα σερβίρετε αμέσως με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας.