Υλικά
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 αβγό
- 2/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφήνετε αρχικά τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και με τα χέρια σας.
- Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με το αβγό. Προσθέτετε το αλεύρι, τα κολοκυθάκια, το τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό χυλό, ρίχνοντας λίγο νερό αν σας φαίνεται σφιχτός.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους.
- Μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ’ την άλλη.
- Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.