Υλικά

  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 αβγό
  • 2/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε αρχικά τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και με τα χέρια σας.
  2. Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με το αβγό. Προσθέτετε το αλεύρι, τα κολοκυθάκια, το τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό χυλό, ρίχνοντας λίγο νερό αν σας φαίνεται σφιχτός.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους.
  5. Μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ’ την άλλη.
  6. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.