Υλικά
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή
- 1-2 βανίλιες
- 1 αβγό από το ψυγείο
- 350 γρ. ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το αβγό και τις βανίλιες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτετε τα υλικά του πρώτου μπολ και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
- Βγάζετε με το κουτάλι περίπου 20 μπαλάκια πάνω σε αντικολλητικό ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, και τα αφήνετε χωρίς να τα πατήσετε (θα ανοίξουν με το ψήσιμο).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 18-20 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο μέχρι να σταθεροποιηθούν.