Υλικά
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε καρέ
- 230 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά χλιαρό και 1 1/2 κ.σ. επιπλέον
- 30 γρ κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Σε σταθερό μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα με την προσθήκη κάθε αβγού.
- Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
- Κατόπιν προσθέτουμε και το γάλα. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 1/2 κ.σ. ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε σχέδιο πιέζοντας ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού ώστε να δημιουργήσουμε σχεδιασμούς της αρεσκείας μας με το μείγμα κέικ.
- Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί για να μην απλωθεί υπερβολικά η σοκολάτα και τελικά το κέικ γίνει σοκολατένιο και όχι μαρμπρέ.
- Ψήνουμε το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε με μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό χωρίς υπολείμματα ζύμης.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε το μαρμπρέ κέικ με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.