Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 200 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- 4 αυγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα και την μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο χαλαρά σε ρολό.
- Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
- Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, συνεχίζοντας τον σαλίγκαρο από εκεί που σταματήσαμε.
- Συνεχίζουμε μέχρι η πίτα να γίνει ένας μεγάλος σαλίγκαρος. Περιχύνουμε με το λάδι που περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων.
- Ψήνουμε σε για μιάμιση ώρα, να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.