Υλικά

  • 1 κιλό σπαράγγια (το τρυφερό μέρος)
  • ½ κιλό γαρίδες βρασμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κόβουμε σε ροδέλες και αφήνουμε τις άκρες ολόκληρες. Μέσα στο νερό που έχουμε βράσει τα σπαράγγια ρίχνουμε τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα σπαράγγια μαζί με τις γαρίδες και ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. botrini735x90