Υλικά

  • 120 γρ. ρυζάλευρο
  • 80 γρ. αλεύρι από πατάτα ή κορν φλάουρ
  • 120 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 40 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 πατάτα βρασμένη σε πουρέ
  • 2 αυγά
  • 280 γρ. γάλα
  • 40 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα 2 άλευρα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κάνει σβόλους. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Μέσα στο μίξερ δουλεύουμε το πεκορίνο, το κεφαλοτύρι, τον πουρέ πατάτας, το κατίκι Δομοκού και το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα pancales. Τρώγονται ζεστά. botrini735x90