Υλικά
- 12 μικρές αγκινάρες σε λαδόξυδο και αλατοπίπερο
- 1 λεμόνι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml άσπρο ξηρό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεπτό κλωνάρι θυμάρι
- ½ ματσάκι βασιλικό
- 12 μικρές μαύρες ελιές
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και αφήνουμε τα κοτσάνια γύρω στα 4 εκ.
- Βγάζουμε την κορυφή του κεφαλιού τους και τις κόβουμε στα τέσσερα.
- Τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για 2 λεπτά στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το άσπρο κρασί και το θυμάρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές.
- Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, γαρνίροντας από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό.