Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο λεπτοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη Julien
  • 300 γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο λεπτοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε ύστερα τα φασόλια, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κόλιανδρο και την πάπρικα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί, ώστε να παραμείνουν λίγο τραγανά. Παίρνουμε τα 4 ραμεκίν και μοιράζουμε τη γέμιση στα τέσσερα μπολάκια. Κάνουμε μέσα σε κάθε γέμιση μία λακκούβα και ρίχνουμε από 1 αυγό στην κάθε μία. Βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί, να κάνει μία κρούστα και να ψηθεί το αυγό μέσα. botrini735x90