Υλικά
- 400 γρ. πέννες rigate
- 600 γρ. μοσχάρι άπαχο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. harrisa
- 10 γρ. αλάτι
- 10 γρ. πιπέρι μαύρο
- 2 φύλλα δάφνη
- 4 γαρύφαλλα
- 50 γρ. τοματοπολτό
- 10 γρ. κύμινο
- 1 λίτρο ζωμό μοσχάρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις ροδοκοκκινήσει και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, την harrisa, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.