Υλικά
- 4 φιλέτα ροφού των 200 γρ.
- 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 πεπεροντσίνο
- 1 φύλλο δάφνη
- ½ ποτήρι ξύδι λευκό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το σέλινο, το λεμόνι που έχουμε κόψει στη μέση και το ψάρι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε μέσα το σκόρδο, τα πεπεροντσίνο, τη δάφνη, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε επάνω τη μαρινάτα. Αφήνουμε για μία ώρα να πάρει γεύση και σερβίρουμε.