Υλικά
- 250 γρ. κριθάρι βρασμένο
- 200 γρ. φασόλια βρασμένα
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 4 ντομάτες ώριμες
- 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 100 γρ. τυρί pecorino
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Έχουμε βράσει το κριθαράκι και τα φασόλια, τα έχουμε περάσει κάτω από το νερό και τα έχουμε κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το τυρί σε τετραγωνάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το χυμό από ½ λεμόνι. Ανακατεύουμε πάλι καλά, αφήνουμε τη σαλάτα μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα και είναι έτοιμη.