Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. γάλα πλήρες
- 2 μπανάνες πολύ ώριμες
- 2 αυγά
- 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- 1,5 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέκιν και το αλάτι. Ξεχωριστά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα χτυπώντας συνέχεια και ένα ένα τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τις μπανάνες κομμένες σε μικρά κομματάκια και την καρυδόψιχα. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς.