Υλικά
Υλικά για 4 άτομα 375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμ. μέλι 100 γραμμ. καστανή ζάχαρη 40 γραμμ. βούτυρο 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 πρέζα κανέλα 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο 1 κ.σ. σόδα 1 κρόκος αυγού Εκτέλεση Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα να κρυώσουν. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και τη σόδα που θα την έχετε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό. Ανακατέψτε τα με το χέρι, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη στο ψυγείο για 15΄ να δέσει. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόψτε το με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Ψήστε τα μπισκοτάκια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.