Υλικά

  • ½ κιλό καρέ χοιρινό
  • Χυμό και ζεστ τριμμένο από 3 πορτοκάλια
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 20 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. πικάντικη μουστάρδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μόλις έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ζεστ και το γλυκάνισο. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε από την κατσαρόλα αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί που έχει ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αυτή τη σως και τα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες. botrini735x90