Υλικά
- ½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο κομματάκια
- 150 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 50 γρ. καλαμποκέλαιο
- 30 γρ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. maizena
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- Αλάτι
Εκτέλεση Περνάμε το κοτόπουλο μέσα στο maizena. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα. Ύστερα προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό. Κοιτάζουμε από αλάτι και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το τζίντζερ.