Υλικά
- 30 γραμμάρια κακάο άγλυκο, σκόνη
- 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
- 3 αυγά και 1 κρόκο
- 150 γραμμάρια λευκή ψιλή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.
- Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει σαν μπεν-μαρί.
- Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών.
- Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν.
- Ρίχνετε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχετε με πιρούνι.
- Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.