Υλικά
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτάλι σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα κανέλα
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάζετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
- Τις αλατίζετε και τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.
- Τις ξεπλένετε με αρκετό νερό και τις στύβετε με το χέρι σας να φύγουν τα πολλά νερά.
- Τις στεγνώνετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά τότε θα αφού τις πλύνετε θα τις βάλετε στο φούρνο με λίγο λαδάκι για να μαλακώσουν.
- Τις ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να σουρώσουν (προαιρετικά).
- Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί καλά το κρασί.
- Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά.
- Βάζετε το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς.
- Τον αφήνετε να κρυώσει.