Υλικά

  • 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε κύβους
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε κύβους
  • μαρούλι αισμπεργκ
  • 30 γραμμάρια καρύδια
  • 30 γραμμάρια σταφίδες
  • 2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα μήλα στα τέσσερα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα μήλα, ρίχνετε το χυμό λεμόνι και ανακατεύετε καλά.
  3. Προσθέτετε στο μπολ τα καρύδια, ελαφρά καβουρδισμένα στο φούρνο και τις σταφίδες.
  4. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα της μαγιονέζας με την μουστάρδα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα κομμένα μαρούλια.
  5. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρετε.