Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα
  • 1 ματσάκι ρόκα (τα τρυφερά φύλλα)
  • ½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε το μπλέντερ και βάζετε μέσα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  2. Χτυπάτε τα υλικά και με αυτό τον τρόπο φτιάχνετε τη σος για τη σαλάτα.
  3. Στη συνέχεια βάζετε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι και το ψήνετε γυρνώντας το στη διάρκεια του ψησίματος και από τις δύο πλευρές.
  4. Μόλις ροδίσει καλά και είναι έτοιμο, το βγάζετε και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  5. Διαφορετικά ψήνετε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.
  6. Όταν κρυώσει το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  7. Παίρνετε το ½ αγγούρι και το κόβετε σε φέτες κατά μήκος.
  8. Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
  9. Σερβίρετε σε πιάτο βάζοντας στη μέση τα φρέσκα φύλλα ρόκας, τις φέτες κοτόπουλου, το αγγούρι και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος.