Υλικά

  • Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
  • 4 αυγά
  • 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 225 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κατσαρόλα
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 βάζο

Εκτέλεση

  1. Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά.
  2. Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
  4. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
  5. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
  6. Στη συνέχεια χαμηλώνετεε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.
  8. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-4 εβδομάδες.