Υλικά
- Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
- 4 αυγά
- 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 225 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κατσαρόλα
- 1 αυγοδάρτη
- 1 βάζο
Εκτέλεση
- Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά.
- Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετεε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2-4 εβδομάδες.