Υλικά
- 4 ματσάκια βασιλικός
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
- 200 ml ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
- 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
- Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
- Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
- Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.