Υλικά
- ¾ της κούπας σπορέλαιο
- 1 ½ σφηνάκι κονιάν
- 2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
- 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ¼ κούπα πετιμέζι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύετε καλά.
- Ταυτόχρονα διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και τον προσθέτετε στο μείγμα.
- Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι.
- Αναδεύετε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.
- Πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε όποιο σχήμα θέλετε (συνήθως κυκλικό).
- Τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.