Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • κεφαλοτύρι τριμμένο προαιρετικά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Στο νεροχύτη και με άφθονο νερό πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.
  4. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.
  6. Σερβίρετε σε μερίδες και πασπαλίζετε εάν θέλετε με τριμμένο τυρί ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.