Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 500 γραμμάρια χυλοπίτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- κεφαλοτύρι τριμμένο προαιρετικά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Εκτέλεση
- Στο νεροχύτη και με άφθονο νερό πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.
- Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.
- Σερβίρετε σε μερίδες και πασπαλίζετε εάν θέλετε με τριμμένο τυρί ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.